elaiolado.jpg
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ   ΜΑΣ

Αν το τελικό προϊόν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας δεσμευόμαστε για άμεση επανεκτύπωση ή επιστροφή χρημάτων.

Ελαιόλαδο

Σε Διαθεσιμότητα
Κωδ.:978-960-9551-25-0
60,00 €
Συγγραφέας:  Κυριτσάκης Απόστολος
Εκδότης: CopyCity Publish
ISBN: 978-960-9551-25-0
Αριθμός Σελίδων: 704
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 17 x 24 cm
Γλώσσα Κειμένου: Ελληνικά
Έκδοση: 2017

Η παρούσα έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνει όλα τα τελευταία δεδομένα για το ελαιόλαδο και επίσης περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τη βρώσιμη ελιά και την πάστα ελιάς. Οι πληροφορίες που περιέχονται για τα προγράμματα HACCP και ιχνηλασιμότητας και τη δυνατότητα εφαρμογής αυτών στο ελαιόλαδο και τη βρώσιμη ελιά είναι πολύτιμες. Επίσης ειδικά κεφάλαια αναφέρονται στα απόβλητα των ελαιουργείων και το βιολογικό ελαιόλαδο. Στα 27 κεφάλαια του παρόντος επιχειρείται μία πλήρης κάλυψη του αντικειμένου από το σχηματισμό του ελαιόλαδου στον ελαιόκαρπο έως ότου το τελικό προϊόν φθάσει στον καταναλωτή. Ειδικότερα, αναλύονται τα βοτανικά γνωρίσματα της ελιάς, η σύσταση του ελαιόκαρπου, ο σχηματισμός, η βιοσύνθεση και η χημική σύσταση του ελαιόλαδου, με έμφαση στα αρωματικά του συστατικά, που του προσδίδουν την ιδιαίτερη γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα και το καθιστούν μοναδικό. Περιγράφονται οι τεχνικές συγκομιδής και μετασυλλεκτικής μεταχείρισης του ελαιόκαρπου και γίνεται λεπτομερής αναφορά στην παραλαβή του ελαιόλαδου από τον ελαιόκαρπο, στους τύπους ελαιουργείων καθώς και στα υποπροϊόντα ελαιουργίας και την αξιοποίηση αυτών. Παρουσιάζονται οι χημικές και φυσικές επεξεργασίες και εξετάζονται ενδελεχώς οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου, με λεπτομερή ανάλυση των πoιoτικών κριτηρίων και των κατηγοριών του ελαιόλαδου και της βρώσιμης ελιάς. Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου. Αναλύονται οι αλλοιώσεις του ελαιόλαδου και των άλλων λιπαρών υλών, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, ο ελαιόκαρπος και τα υποπροϊόντα της ελαιουργίας και επισημαίνεται ο σημαντικός τους ρόλος. Ακολουθεί η ανάπτυξη των τεχνικών προσδιορισμού αντοχής των λιπαρών υλών στην οξείδωση, ελέγχου της ποιότητας και προσδιορισμού σταθερών και συστατικών του ελαιόλαδου, καθώς και ο έλεγχος νοθείας του ελαιόλαδου με όλες τις σύγχρονες τεχνικές. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ποιότητα και στην εμπορία του ελαιόλαδου και στη σχέση της ποιότητας με την εμπορική αξία του προϊόντος. Στο τελευταίο κεφάλαιο επισημαίνονται οι σημαντικές βιολογικές και υγιεινές ιδιότητες του ελαιόλαδου, τονίζεται ο σημαντικός ρόλος των μικροσυστατικών του και δίδεται έμφαση στις φαινολικές αντιοξειδωτικές του ουσίες, που δρουν ως ασπίδες προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ

Συμπλήρωσε το email σου